ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑpsomi

1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης

½ κουταλάκι του γλυκού (κ.γ.) σκόρδο σε σκόνη

45 γρ. μαγιά νωπή

1 κουταλιά της σούπας (κ.σ.) ρίγανη

150γρ. ελιές καλαμών Αρκαδιά (ροδέλα ή εκπυρηνωμένη ψιλοκομμένη)

6 λιαστές τομάτες Αρκαδιά ψιλοκομμένες

1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες. Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε από τη ζύμη δύο φραντζόλες. Τις τοποθετούμε επάνω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Μόλις διπλασιαστούν σε όγκο, τις χαράζουμε, τις αλείφουμε με το πινέλο με λίγο νερό, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 οC για 15-20 λεπτά περίπου.