ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ)

Sundried TomatoesΦυσικά αποξηραμένες τομάτες στον ήλιο, πάνω σε τραπέζια (λιάστρες) όπου το προϊόν χάνει την υγρασία του με την προσθήκη αλατιού. Οι τομάτες που χρησιμοποιούνται είναι από εγκεκριμένους βιολογικούς καλλιεργητές που ακολουθούν τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας. σχήματος οβάλ με συνεκτικότητα σάρκας. Ο καρπός μαζεύεται με τα χέρια, όχι μηχανικά, διαλέγοντας τομάτες κόκκινου χρώματος σε 3 διαφορετικά στάδια. Ο καρπός μεταφέρεται στο σημείο επεξεργασίας ου πλένονται και κόβονται στη μέση χωρίς να χωρίζονται και στη συνέχεια μεταφέρονται στις λιάστρες όπου απλώνονται προσθέτοντας αλάτι και σκεπάζονται με δίχτυ για την προστασία τους.
Sundried TomatoesΟι τομάτες παραμένουν απλωμένες από 3 έως 5 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια μαζεύονται οι αποξηραμένες τομάτες οι οποίες έχουν υγρασία <30% και αλάτι <18%. Στο χώρο του τυποποιητηρίου γίνεται μία πρώτη διαλογή και τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες 10kg και στη συνέχεια σε ψυκτικό θάλαμο συντήρησης σε θερμοκρασία 6-8°C.
Το προϊόν έχει χρώμα βαθυκόκκινο με έντονη οσμή τομάτας.

Προετοιμασία για Τυποποίηση
Sundried TomatoesΤο μόνο συντηρητικό που έχει το προϊόν είναι θαλασσινό αλάτι, αλλιώς δεν μπορεί να διατηρηθεί. Τοποθετούμε τη λιαστή τομάτα σε νερό ζεστό από 30 έως 60 λεπτά για να αποβάλουμε το αλάτι που περιέχει. Ξεπλένουμε και τη μαρινάρουμε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά που επιθυμούμε (βασιλικό, σκόρδο, δάφνη, ρίγανη, κάπαρη, βαλσάμικο ξύδι κ.α.).

 

sundried_tomatoes_organic_150

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΞΕΡΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ 150 gr. Πλαστική Σακούλα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Organic Sundried Tomato in Extra Virgin Olive Oil 330gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
330 gr. 370 ml Γυάλινο Βάζο
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 600 gr. 1000 ml Γυάλινο Βάζο