ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικα πένες
1 φλυτζάνι ελιές Καλαμών Αρκαδιά ροδέλα
½ φλυτζάνι κάπαρη Αρκαδιά
½ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 τομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε την κάπαρη και τη στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.