ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑuntitled_1

80γρ. ζάχαρη άχνη

80γρ. ελαιόλαδο

60ml ξινόγαλο

120γρ. μπέικιν πάουντερ

1 μεγάλο αυγό (60-65γρ.)

80γρ. Ελιές εκπυρηνωμένες (όχι πολύ αλμυρές)

Ζάχαρη και δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξινόγαλο, τη ζάχαρη και το αυγό. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτό το χυλό το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και ζαχαρώσει. Από πάνω τοποθετούμε τις ελίες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C-170 oC για περίπου 30-35 λεπτά

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ