ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΥΛΙΚΑ
½ Φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι
200 γρ. ελιές Καλαμών ροδέλα Αρκαδιά
4 κουταλιές σουσάμι
150 γρ. τυρί φέτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 πράσα
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
5 κουταλιές τραχανά
4 αυγά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ζεματίζουμε σε βραστό αλατόνερο. Το στραγγίζουμε και το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε ελαφρά. Ριχνουμε τις ελιές, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τη φέτα σε κομμάτια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπρώνουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά, τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα φύλλα, αφού τα αλείψουμε με το πινέλο με λάδι. Κόβουμε γύρω γύρω τα περισσεύματα και αδειάζουμε τη γέμιση. Ισιώνουμε την επειφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ωρα περίπου.